Bez-názvu-1.png

Víte, že …..

……..svět bez pravidel by mohl vypadat třeba takto: „Hej, uhni! Nepřekážej, teď jedu já!“ „Sám si uhni a táhni ke všem čertům!“ Možná takhle by to vypadalo na silnici, kdyby neexistovala žádná pravidla. Existuje několik důvodů, proč jsou pravidla důležitá. Vše je jednodušší, lidé se mají podle čeho řídit a vědí, jak některé věci dělat. Kolektiv se dokáže shodnout lépe na nějakém společném řešení. Pravidla lidem určují, že některé věci se nesmějí. Nejde, aby byli spokojení všichni, protože každý jsme jiný. Proto musejí být lidé solidární. Bez pravidel nejde žít, bez pravidel by se nikdo nemohl na nikoho ani na nic spolehnout. Žili bychom v obavách.
Takže co by následovalo –  hromadné vykrádání bank a obchodů, protože by nebyly zákony. Neexistovala by policie a soudy, protože by nikdo nedohlížel na to, zda jsou dodržované zákony. Nechodilo  by se do školy, protože by neexistovala povinná školní docházka. A jak by to vypadalo na silnici? Nastal by chaos v dopravě, protože by si jezdil každý, jak by chtěl.
Ctižádostiví lidé by se snažili získat moc, a proto by mohli vést války, útočit na sebe. Všude by byl neskutečný bordel, řádily by nemoci, protože by se nemusela dodržovat hygiena. Nikdo by si nemohl být jistý svým bezpečím. Nebylo by jídlo ani pití, protože by ho nikdo nevyráběl, protože by všichni čekali, že by to udělal někdo jiný. Tak co chtěli by jste to ? My teda ne. Tak adios amigos….

Sdílej, lajkuj, komentuj